Skofrågan

Och så har vi kommit till problemet med stort P. Skor. Man kommer inte långt om man ger sig ut i ett par platta skor en dag på stan, alltså ska man inte ha platta skor 16 dagar i Europa. Därför har jag ägnat mycket tankeverksamhet hur jag skall lyckas förena bra, bekväma, kvalitét skor med snygga skor och noll pengar. En tankeverksamhet som har resulterat i noll svar.

Kommentarer
Postat av: Magnus

Ett komplicerat problem på många plan, min kära Alice. En sko kan tillverkas på en rad olika sätt, beroende på modell. En grov indelning är damskor (med klack), herrskor, mockasiner, sandaler, stövlar, kängor och gymnastikskor. Hantverksmässig skotillverkning förekommer dock fortfarande. I bland annat England, Italien, Frankrike och Ungern där det tillverkas skor enligt traditionella metoder. Kan vara värt att prova om du får möjlighet när du kommer söderut i Europa.

Gymnastikskor kan vara en bra idé. Till skillnad från vanliga sportskor som riktar in sig på att öka komforten och prestandan i de diverse sporter så är gymnastikskor mer trendiga och ofta stilrena utan en massa tekniska detaljer. Sportigt och coolt på samma gång, så att säga! Men lite svettigt. Något man undviker med hjälp av mer sandalmässiga lösningar, som å andra sidan, kan vara obekvämt i längden precis som du noterade. Jag skulle tro att ett par ortopediskt riktiga, men samtidigt modernt utformade sportskor i luftigt tyg, skulle vara en bra lösning. Vad tror du?

2008-06-12 @ 20:23:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0